Israelen har knivhuggits och åtminstone en av jordanierna sköts till döds, skriver The Washington Post med hänvisning till säkerhetskällor.

Polisen har spärrat av området kring ambassadbyggnaden.

De två jordanska männen arbetade för en möbelfirma, skriver den jordanska polisen i ett uttalande enligt flera medier. Men polisen är mycket knapphändig med uppgifter om förloppet, så det är oklart vad som ligger bakom händelsen.

Israeliska myndigheter kommenterar inte saken och har utfärdat restriktioner om att rapportera om händelsen, skriver BBC.

Ökade spänningar

Den kraftigt övervakade ambassaden ligger på ett välbärgat bostadsområde i Amman.

Israel och Jordanien ingick ett fredsavtal 1994 men under de senaste dagarna har spänningarna ökat på grund av de nya säkerhetsåtgärderna som Israel introducerat vid Tempelberget. Också Jordanien har yttrat sin frustration. Tusentals jordanier demonstrerade mot Israels agerande i fredags.

Sedan 1967 har Israel och Jordanien följt en praxis enligt vilken en religiös stiftelse som Jordanien utser tar hand om de interna frågorna i Tempelbergets område medan Israel sköter om den yttre säkerheten. Saken bekräftades också i fredsavtalet länderna emellan, uppger The Washington Post.