Fyra personer skadades: två ryska medborgare, en estnisk och en finsk medborgare. De togs till sjukhus men deras skador var inte allvarliga. De skadade är två män och två kvinnor i åldern 30–40 år. Det fanns också andra, lindrigt skadade.

Polisen säger att föraren var en finsk man, som var berusad och fortfarande är i förvirrat tillstånd.

Zoom

Påkörningen inträffade i korsningen av Lönnrotsgatan och Annegatan. Foto: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA


Olyckan inträffade i korsningen av Lönnrotsgatan och Annegatan. Ett ögonvittne uppgav för FNB att bilen redan över två timmar före påkörningen hade vansinneskört längs den närbelägna Fredriksgatan. Före Bulevarden körde den om en bil på ett ställe där det inte är tillåtet, sade ögonvittnet.

Zoom

LKS 20170728 - Polisen och räddningsverket på olycksplatsen där en person omkom och ett antal andra skadades när de blev påkörda av en bil i korsningen mellan Lönnrotsgatan och Annagatan på fredagen. Foto: LEHTIKUVA / RONI REKOMAA


Efter olyckan stängdes Lönnrotsgatan av på avsnittet mellan Mannerheimvägen och Annegatan, uppger Trafikverket.

Hufvudstadsbladet har varit i kontakt med ett ögonvittne som beskriver händelsen som en vansinnesfärd. Bilisten ska ha kört på en fotgängare som höll på att korsa gatan vid ett övergångsställe. Fotgängaren ska enligt HBL sedan ha släpats efter bilen ett hundratal meter innan bilisten stannade och sprang in i en bar.

– Det var en vansinnesfärd som startade redan på Alexandersgatan där föraren körde i full fart med handen på tutan, berättar ett annat ögonvittne åt Hbl.

Anhöriga kan ringa sjukhuset på numret 09 3103 4398 för att höra hur de skadade mår, uppger Hbl.