Den misstänkta ska höras sannolikt i dag och dessutom fortsätter polisen att höra ögonvittnen.

Generaldirektören Patrik Karlsson på Helsingforspolisen uppger att det nu bekräftats att påkörningen inträffade strax efter klockan 18 då den misstänkta gärningsmannen svängde upp från Mannerheimvägen till Lönnrotsgatan. Bilförarens rörelser utreds nu med hjälp av bland annat säkerhetskameror. Karlsson vet ännu inte med säkerhet hur länge föraren hade hunnit vansinnesköra i centrum innan krocken.

En man i cirka 50-årsålder körde in i en människogrupp på Lönnrotsgatan i Helsingfors centrum i går kväll. Polisen uppger att mannen fortkörde med en vinröd Jaguar.

En dog, flera skadades

En finsk kvinna omkom i påkörningen och dessutom skadades två kvinnor och två män, som fördes till sjukhuset.

Bland de skadade finns två ryska medborgare, en estnisk och en finsk medborgare. Polisen uppger att deras skador inte är livshotande. Det fanns också andra, lindrigt skadade.

I nuläget säger polisen att det verkar som att bilföraren inte krockade någon annanstans än på Lönnrotsgatan.

– Givetvis jobbar vi fortfarande med material från övervakningskameror och kollar upp om något annat hänt tidigare som vi ännu inte känner till. Efter den här krocken (på Lönnrotsgatan) har han åtminstone inte krockat med någon annan, säger Karlsson.

Efter påkörningen stannade mannen bilen vid Annegatans och Lönnrotsgatans korsning. Han steg ut ur bilen och gick till en näraliggande restaurang där polisen grep honom.

Polisen uppger att mannen var åtminstone alkoholpåverkad och fortfarande i förvirrat tillstånd senare i går kväll.

Polisen uppger att det inte handlar om ett terrordåd. Den misstänkta gärningsmannen har inte heller gjort sig tidigare skyldig till några grövre brott.