NyhetsbildZoom
Mika Kallio. Foto: Martti Kainulainen

Kallio tia i tillfällig comeback

FNB -
Mika Kallio stod för en stabil insats i sin tillfälliga comeback i roadracing-VM:s huvudklass MotoGP.

Han slutade tia i Spielberg, Österrike och var inte mer än 20 sekunder efter vinnaren, italienaren Andrea Dovizioso.

– Körningen fungerade bra och jag gav allt för att ta ytterligare en placering i slutet, säger Kallio.

Han hade inte full koll på sin placering, men visste ungefär hur många förare han lämnade bakom sig.

– Jag körde för fullt hela vägen fram till målflaggan, för det hände saker bakom mig också och avståndet till de andra var inte stort, säger Kallio.

Han återgår nu till sitt ordinarie jobb som testförare i KTM-stallet. Han fick chansen till en tillfällig comeback i kraft av ett wild card eftersom banan i Spielberg är hemmabana för KTM.

– Jag vill absolut fortsätta tävla, så förhoppningsvis ger den här prestationen och placeringen också annat än ryggdunkningar, säger Kallio.

Han hade 18:e snabbaste kvaltid på lördagen, så själva tävlingen blev ett stort steg i rätt riktning.

– Det här var ju nog en av mina bästa tävlingar i karriären. Jag var bara knappt 20 sekunder efter täten och det är min bästa prestation på den fronten. Det är också KTM:s minsta avstånd till täten, för fast Pol Espargaro var nia i föregående deltävling var han mer än en halvminut efter, säger Kallio.

I den minsta klassen Moto3 knep Patrik Pulkkinen en 24:e plats.

Andra läser just nu
20.8 kl 10:00
19.8 kl 22:15
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Ensamma i natten

REPORTAGE Allt fler äldre ska bo kvar hemma, även många som skulle föredra ett boende. Nattpatrullen Johanna och Tanja gör hembesök och svarar på larm för att klienterna ska känna sig trygga. Vi följde med under en natt.

Nyhetsbild
Kultur

Familjeteater med de rätta ingredienserna

RECENSION Ronja Rövardotter på Jungsborg är en snyggt förverkligad pjäs. Både äldre och yngre skådespelare imponerar.

Nyhetsbild
Resfeber

Litet land med stor ­potential

RESFEBER Allt fler upptäcker Slovenien, ett av Europas mest underskattade turistländer. På en begränsad yta ryms förbluffande mycket.

Nyhetsbild
Lokalt

Malmska rustas för miljoner

JAKOBSTAD. Under den ett år långa renoveringen på Malmska serveras alla måltider i engångskärl. Största utmaningen med bygget är att lyckas hålla sjukhuset rent.

Mest läst senaste veckan