Fotboll Division 1
HPS – FC United 2–0 (1-0)

Topplaget HPS vann planenligt över FC United, men enligt tränaren Keijo Paananen var inte utgången given.

– Vi hade målchanser, men missade dem. Samtidigt fick HPS bra utdelning på sina, säger Unitedtränaren.

Alina Kosunen förde hemmalaget till ledningen redan i den 4:e minuten.

– Det kom för enkelt efter en lång boll från deras mittback över Sjöblom som var onödigt högt uppe. Barysheva kom emot, men tog inte bollen.

HPS var förstärkta med fyra spelare från PK-35.

– Vi sprang mycket efter dem i första halvleken, men pressade högre i andra halvlek och tog bort deras kortpassningsspel. Vi hade fyra bra målchanser. Björkskog var tre gånger i genom och Ström en gång, men de fick inte in den.

I stället fastställde Susanna Silvennoinen 2-0 efter en sidofrispark i den 86:e minuten.

– Vi lyckades inte rensa ordentligt. Jag är ändå nöjd över att vi kunde vända matchen i andra halvlek. Vi har ett bra försvarsspel, men måste göra mål om vi ska hållas kvar i serien. Vi klarar oss inte bara genom att försvara oss.

United är nu en poäng över nedflyttningsstrecket och det blir inte lätt att dryga ut poängskörden på lördag klockan 14 på Västra plan när ledarlaget TiPS kommer på besök. – TiPS spelar bra fotboll, men vi klarar oss inte genom att backa mot topplagen.

Mot HPS var Paananen speciellt nöjd med unga Amanda Kass som balanserande innermittfältare.

– Hon har tränat bra på egen hand efter skadan. Hanna Emet var bra som ledare i mittförsvaret och Björkskog i anfallet. Synd att hon inte fick göra mål.

United: Outi Barysheva; Isabella Storvall, Josefine Sjöblom, Hanna Emet, Ida Backman, Amanda Kass, Vanessa Haavisto (69 Anu Allonen), Sanna Ög, Mea Kulla, Andrea Ström, Louise Björkskog.