Hosseini berättar för tidningen Turun Sanomat om sina upplevelser under de ödesdigra minuterna i fredags då två personer omkom och flera skadades i en knivattack i Åbo.

- Jag ville inte sova ensam, säger Hosseini och berättar att han sov över hos en vän och vaknade av återkommande mardrömmar.

Hosseini kom till Finland från Afghanistan år 2015 och har nyligen börjat studera till närvårdare. Han är asylsökande och vet forfarande inte om han får vara kvar i Finland eller inte. Vid tiden för knivattacken i centrum av Åbo befann sig Hosseini på väg hem från sin arbetspraktik på ett daghem.

På väg till busshållsplatsen träffade Hosseini en vän och satte sig ner för att prata med honom. Då hörde han ett skrik.

- Jag såg en man som höll en kniv i båda händerna. Han hade knivhuggit en kvinna och hon låg då på marken.

Hosseini säger att knivmannen flydde från platsen och att en man började jaga gärningsmannen. Hosseini beskriver att det var Hassan Zubier från Stockholm som började springa efter mannen. Hosseini berättade tidigare för Expressen om hur han knivhöggs då han försökte rädda den knivhuggna kvinnan på torget.

Hosseini började också jaga knivmannen.

- Vi var flera som sprang efter honom, flera med utländsk bakgrund men också finländare. En del försökte stoppa honom genom att kasta stolar som stod vid en glasskiosk, berättar Hosseini.

- Då insåg jag att den här mannen kommer att försöka döda alla. För en stund blev jag rädd men jag fortsatte att springa. Jag ville stoppa honom och i den stunden tänker man bara på människorna, offren. Någon måste ju hjälpa till.

Hosseini bevittnade ytterligare två knivhuggningar riktade mot kvinnor. Polisen sköt gärningsmannen då denne försökte skära ännu en kvinna. Då var Hosseini helt nedblodad. Knivmannens näst sista offer hade ett blödade sår på kinden. Hosseini försökte stoppa blödningen.

- När allt var över gick jag tillbaka till torget och såg att en hade omkommit. Jag fick svårt att andas.

Intervjun avslutas med att Hosseini har en önskan.

- I mitt hemland pågår krig, människor har onda tankar om varandra och dödar varandra. Släpp inte in hatet i er, det förstör era liv.