Muik fick värsta tänkbara inledning på matchen. 26 sekunder hade gått när Niklas Peltola stal pucken och skickade in 1–0 med ett snabbt dragskott.

Knappt sju minuter senare kom 2-0 i numerärt överläge. Muikmålvakten Elias Lindvall var inte helt lyckosam vid de två första baklängesmålen. Men efter det spelade han upp sig ordentligt.

Andra perioden var Muiks bästa. S-Kiekko gjorde visserligen 3–0, men efter det kom Muik in i matchen på allvar. Henri Limma reducerade efter 33 minuter och med knappt två minuter kvar av mittperioden kom 2-3 genom Jimmy Sigfrids. I det skedet var S-Kiekko i gungning.

Men om det var något Muik fick lära sig den här dagen var det att misstag straffar sig hårt på högre nivå. Ett par bjudningar i den tredje perioden gjorde att gästerna gick i från till 2–5. Det hjälpte inte att Jimmy Sigfrids gjorde sitt andra mål för dagen. Muik var ett slaget lag.

I: 0.26 Niklas Peltola, 7.09 0–2 NÖ Jaska Ojanperä (Petri Viitamäki, Eemeli Alanen).
II: 31.39 0–3 Lauri Haimakainen (Akseli Kalliainen), 33.23 1–3 Henri Limma (Matias Kinnunen), 38.19 2–3 Jimmy Sigfrids (Limma, Kinnunen).
III: 44.40 2–4 Jaakko Svensk (Arttu Ahonen, Peltola), 47.49 2–5 Eepu Oksanen (Viitamäki, Tomi Polkonen), 48.46 3–5 Sigfrids (Erik Backlund, Joel Portin), 59.03 3–6 Jere Marjamäki TM.

Målvakter: Elias Lindvall (Muik): 13+12+12=37. Juho Niku: 8+11+9=28.
Utvisningar: Muik: 5x2 minuter. S-Kiekko: 5x2 minuter.