Jukka Keskisipilä var tillbaka för Blue Fox och ledde förstakedjan. Men det hjälpte inte. Det tog bara 50 sekunder för M-Team att ta ledningen.

Blue Fox kom tillbaka genom Jori Heikkilä men det var gästerna som vann den första perioden med 3–1.

I den andra perioden kom 4–1 efter sex minuter. Blue Fox saknade spets i sina anfall. Första femman skapade lite tryck ibland men målchanserna var lätträknade. När blårävarna fick chansen i numerärt överläge i den andra perioden lyckades M-Team spela bort över en minut utan att Fox fick till något etablerat spel.

Jonathan Nilsson som inledde på bänken gav hemmapubliken lite hopp genom att reducera en bit in i den tredje perioden. Men med mindre än fyra minuter kvar drog Janne Makkonen ner rullgardinen med sitt 6–2 mål. Det hjälpte inte att Pekka Kontturi lyckades slå in en slarvig målvaktsretur med två minuter kvar.

I: 0.50 0–1 Teemu Jaakkola (Janne Makkonen), 1.30 Jori Heikkilä (Niklas Paul), 7.33 1–2 Mikko Pasanen (Makkonen), 12.07 1–3 Makkonen (Antti Itkonen).
II: 26.43 1–4 Pasanen (Mikko Levänen).
III: 49.50 1–5 Pasanen (Niko Saarinen), 47.25 2–5 Jonathan Nilsson (Johnny Fredriksson), 56.21 2–6 Makkonen (Itkonen), 57.58 3–6 Pekka Kontturi (Aapo Lokasaari).
Målvakter: Roope Mutka (Blue Fox): 7+8+6=21. Marcel Straubhaar (M-Team): 8+4+10=22.
Utvisningar: Blue Fox: - M-Team 4x2 minuter.