Tiikerit dominerade matchen i två set. VaLePa kom starkt efter paus, vann tredje set, men sedan tog tigrarna på nytt hand om kommandot. Setsiffrorna skrevs 25–21, 25–20, 17–25 och 25–17. - Spelarna gav allt igen. Alla kämpade och försvarade. Inställningen och segerhungern var bra och det känns fint att vara en del av den här truppen, kommenterar Tiikerit-tränaren Tommi Tiilikainen. - Match på hemmaplan så vi gick in för att dominera matchen. Laget visade stort självförtroende strax från start. Vi lyckades eliminera bort Mikko Oivanen. Det var Olli Kunnari som höll VaLePa med i matchen. Tiilikainen berömde hela manskapet, men ger extra plus för Antti Leppäläs anfallsspel, Olli-Pekka Ojansivus många viktiga poäng och Lauri Kerminens strålande försvarsarbete. Extra rosor får hemmapubliken. - Vilken stämning. Helt ofattbart, berömmer Tiilikainen. Tiikerit leder 2–1, men.....För att vinna guld måste vi också vinna i Tammerfors, åtminstone en gång. Finalserien fortsätter i Tammerfors på tisdag och onsdag. Ugis Krastins, tränare för VaLePa, tyckte matchen höll hög nivå igen. - Två bra och hungriga lag. Några sämre perioder av oss avgjorde första och andra set. Vi spelade bra i tredje set, men höll inte samma nivå i det fjärde, kommenterade Krastins. Han ser redan fram emot de kommande matcherna. - Den här matchen var bara en match. Nu får vi börja ladda oss för hemmamatcherna. Olli-Pekka Ojansivu belönades som Tiikerits bästa spelare. - Frånsett tredje set gjorde vi en ganska bra match. Vi var bättre i första, andra och fjärde set, säger Ojansivu. Varför hade ni svårt i tredje igen? - Svårt veta orsaken. Kanske långa pausen mellan andra och tredje set gör att vi kommer lite av oss. Hemmapubliken får rosor också av Ojansivu. - Vilken härlig stämning.