Målvakten Ville Hostikka, som gjorde säsongsdebut i Sport, spelade svajigt matchen igenom - speciellt då han begav sig ut på räder utanför sitt målområde. Till slut straffade hans nervösa uppträdande sig. Med några minuter till andra pausvilan hade Sport arbetat sig in i matchen efter en mardrömsstart. Då sög Hostikka in 2-1 efter att Thomas Nykopp bara kastat in pucken framför mål från en position bakom förlängda mållinjen. Precis före paus kom HIFK:s följande spik i kistan. Corey Elkins kastade in pucken mot mål och Juuso Puustinen styrde snyggt in 3-1. Sport fick som sagt hålla i sig i matchinledningen. Första tio minuterna fick Vasalaget knappt en passning rätt och HIFK tryckte tillbaka Sport. Till slut prickade Matti Kuparinen in 1-0 i powerplay. Egentligen var hela första perioden HIFK:s. Då Ari Gröndahl från ingenstans satte kvitteringen bakom en skymd Ville Husso tystnade hela Ishallen. I andra perioden reste Sport sig och började spela betydligt smartare och enklare. Fram till Hostikkas blunder var det en oviss kamp. Efter HIFK:s två snabba mål blev den sista perioden en lång språngmarsch i kvicksand. Sport hade inte kunnandet för att sätta HIFK under press och i stället för reducering utökade hemmalaget ledningen flera gånger om. Till slut blev det fullständig utklassning. 7-1 till IFK.