Valet av årets matfenomen skedde med hjälp av en jury på ett tiotal personer, och bestod av både tidningspersonal och personer från matbranschen meddelar man i ett pressmeddelande. Friends & Brgrs, som öppnade i april 2014 i Jakobstad, fick speciellt mycket beröm för att ha skapat ett nytt koncept, som kombinerar hög kvalitet av internationell standard och snabbmatens enkelhet. Matjournalisten Katja Nordlund, beskrev sitt restaurangbesök i Jakobstad så här: ”Jag hade hört rykten om en hamburgerrestaurang i Jakobstad, och när jag under semestern råkade befinna mig i staden, beslöt jag mig för att kolla in stället. Vi besökte restaurangen tillsammans med två andra familjer, så det fanns gott om provsmakare. Alla tyckte vi att hamburgarna var exceptionellt saftiga och goda. En av tonåringarna i sällskapet som rest mycket, jämförde smakupplevelsen med ställen som Meatliquor i London och Shake Shack i New York. Det säger en del om kvaliteten!” Friends & Brgrs planerar att bli en restaurangkedja och förhandlar för tillfället om restaurangplatser i både Vasa och Helsingfors.