Avgörandet kom i tredje perioden. Vid 43.50 kvitterade Tappara till 2–2 efter ett dåligt ingripande av Hannu Toivonen i Sports mål. Drygt tre minuter senare syntes orutinen i Sport med dåligt försvarsspel som resulterade i att Tammerforslaget gick upp i ledningen för första gången i matchen med Olli Palolas mål. En stund senare utökade han ledningen till 2–4. -Vi slutade spela i tredje orsaken. Det var orsaken till att det gick som det gick, säger Sports tränare Tomek Valtonen. Sport undvek att dra på sig alltför många utvisningar mot Tappara. Det gav resultat. Dessutom spelade Vasalaget bra och Toivonen var stabil i målet. Men de fina takterna kom av sig i tredje perioden och Sport tvingades se sig besegrat inför 3586 åskådare. Sports första mål kom vid 4.19 då Charles Bertrad grovjobbade och fick fram pucken till Damien Fleury, som kom med fart och slog in 1–0 bakom Juha Metsola. Lassi Kokkalas utvisning i början på andra perioden straffade sig då Masi Marjamäki kvitterade. Efter en riktigt bra sekvens av Sport kom belöningen vid 29.19. Tomi Körkkö stod framför Tapparamålet och svepte in pucken bakom ryggen. Ivan Rachunek debuterade inför hemmapubliken efter två matcher på bortais i slutet av förra veckan. Han spelade center mellan Teemu Henritius och Jarkko Hattunen. Tjecken gjorde ingen stor match, även om han inte heller gjorde bort sig. Palola gjorde Tapparas sista mål i tom bur och kom därmed upp till 3+1 poäng i matchen.