Ishockey FinlandsserienJHT – Hermes5–4 e.str(1–1, 2–0, 1–3, 0–0, 1–0) Hermes fick med sig en poäng från derbyt mot JHT i Kalajoki i går kväll. Ett saldo som Hermestränaren Antti Karhula inte alls var nöjd med. – Det grämer att vi gav bort två poäng. Vi hade alla chanser att avgöra matchen. Karhula säger att laget spelade bra i den första perioden. Men JHT fick ett friläge och gjorde mål på det. Miikael Arkimo svarade för Hermes fullträff. – I den andra perioden slutade vi att spela än en gång, men i den tredje tog vi upp jakten och kunde kvittera till 4–4. Jakten kom av sig då vi fick två utvisningar som jag anser att kom ganska lätt. I förlängningen kontrollerade vi spelet, men då det blev straffläggning gjorde vi inga mål, dundrar Karhula. Tränaren har svårt att smälta att laget presterade så dåligt i mitt­perioden. – Vi drog på oss en dum utvisning och motståndarna fick ett spelövertag. Under tio minuter var vi den mottagande parten. JHT gick från 1–1 till 3–1 i andra perioden. Kalajokilaget ryckte ifrån och gjorde ytterligare 4–1 innan Hermes vaknade och förmådde kvittera. Henri Mustonen avgjorde slutligen matchen för JHT på straffar. Miikael Arkimo gjorde två mål för Hermes. I Hermesmålet inledde Timo Niemi som byttes ut efter två perioder. Niemi ersattes av Niklas Saarinen. Även i det förra mötet – i Karleby – segrade JHT, men då under ordinarie tid. Målen: 8.38 Sami Markkanen 1–0 pp, 9.27 Miikael Arkimo (Niko Korhonen, Iiro Pakka) 1–1, 35.57 Tapio Rantanen (Jarno Palola) 2–1, 38.46 Veli-Valtteri Leinonen (Tomi Gronoff, Matti Kivisilta) 3–1 pp, 40.44 Sami Markkanen (Peteris Pujats) 4–1, 48.31 Janne Kivilahti (Ville Rajala, Niko Korhonen) 4–2, 51.56 Miikael Arkimo (Otto Mild, Joona Vares) 4–3, 53.22 Joona Vares 4–4, 65.00 Henri Mustonen 5–4 strafftävling. Målvakter: Mika Kokko JHT 37 räddningar, Timo Niemi, Hermes 24 räddningar (utbytt 40.00), Niklas Saarinen 13 räddningar. Utvisningar: JHT 4 x 2 min, Hermes 6 x 2 min. Se John Sundviks sammandrag från matchen.