När man ska få barn är tankarna och funderingarna många. Något som skapar huvudvärk hos de flesta är alla prylar som man "bör" ha när barnet kommer till världen.

En lyssnare som snart ska få barn ville ha råd och tips av Jonny, Tomas och Johannes i Pappalandia. För att få in fler tips ställde vi frågan till poddens följare på Instagram.

Här kan du läsa en del av tipsen.

"Hushållspapper i alla väskor."
William Strömbäck

Hushållspapper är bra att ha, men även blöjor och våtservetter. Det är inte heller dumt att ha blöjor och liknande hos dem du ofta besöker, som föräldrar och svärföräldrar.

"En kamera som tar bilder som du faktiskt går igenom, framkallar och lägger in i album. Telefonen tar bra bilder, men de försvinner i mängden. Köp inte en för dyr kamera, utan en som du vågar ta med när du åker pulka med barnen."
Fredric Nynäs

"En lite bättre babymonitor som har en termometer. Ingen budgetmodell som inte fungerar när det är minus 10 och du funderar om ditt barn ser ut som en glasspinne."
Fredric Nynäs

"Man behöver ofta bara en tredjedel av allt alla säger att man ska ha med sig på en resa.

Resa 1: Vi reste med ett barn till släkten i Åboland på två veckors semester. Vi hade en stor bil och en skidbox på taket. Bilen och skidboxen var proppfull. Det var blöjor, barnvagn, bärsele, flytväst, matstol, haklappar, fiskhåv, 38 kepsar och 18 solkrämer.

Resa 2: Två veckors semester igen. Den här gången med två barn, en mindre bil och ingen skidbox. Vi hade med en barnvagn och en cykel till det äldsta barnet. Det fanns mycket ledigt utrymme i bilen. Vad hade vi inte med den här gången? Jag har ingen aning. Antagligen färre egna prylar."
Martin Norrgård

"Galltvål. Det är världens bästa för att ta bort bajs-, mat- och fettfläckar från barnens kläder."
Ida Svartström

"En termos så kaffet du dricker faktiskt är varmt. Små handdukar, bomullsrondeller, filtar och babydukar. Om du ammar men inte vill sova med bh kan ett amningslinne hålla amningskupor på plats under natten för att undvika läckage. "
Johanna Österholm

"Ett sparkonto åt barnen. Det känns kanske långsökt men det är bättre att börja spara direkt. Alla har inte möjlighet att spara stora summor, men redan 10 euro per månad ger en bra slant om sisådär arton år."
Lukas Myrskog

"Gör storkok och lägg matlådor i frysen! Under småbarnstiden orkar du inte alltid stå och laga mat."
Linn Andersson

"Fyll på matförrådet innan barnet kommer och bunkra upp med bullar och matlådor i frysen."
Marlene Sjölind

Lyssna på avsnittet för att få reda på vilka andra tips lyssnarna gav.

Har du själv något tips? Hör gärna av dig på Pappalandias Instagramkonto.