NyhetsbildZoom
Kristina Stenman.

Kristina Stenman ny stadsdirektör

Red. -
Kristina Stenman från Vasa har valts till stadsdirektör i Jakobstad. Hon valdes efter en andra omröstning där rösterna föll 23-19 mellan henne och Fredrik Lindström.

Stadsfullmäktige röstade först mellan de tre kandidaterna Brandt, Stenman och Lindström. Rösterna föll Mats Brandt 6, Kristina Stenman 17 och Fredrik Lindström 19.

I den andra omgången fick Stenman Brandts röster och vann valet.

- Det känns jätteroligt och spännande. Jag är jätteglad och tacksam över att stadsfullmäktiges beslut att välja mig, säger Kristina Stenman.

Hon tvekar inte att säga att hon redan bestämt att hon tar emot tjänsten.

- Ja, jag kommer till Jakobstad.

Tidtabellen för tillträdandet kommer Stenman ännu att diskutera både med sin gamla och sin nya arbetsgivare, tidtabellerna ska pusslas ihop.

Stenman, som är 53 år och uppvuxen i Helsingfors, har bott i Vasa sedan 1991 och jobbar som migrationsdirektör vid Arbets- och näringsministeriet. Hon är jurist till utbildningen och har tidigare varit biträdande stadsdirektör i Vasa. Hon har också arbetat som jurist och verksamhetsledare vid Flyktingrådgivningen rf samt varit specialmedarbetare åt SFP-ministrarna Eva Biaudet och Jan-Erik Enestam.

Stenman är gift och har två söner.

Kristina Stenman beskriver sig som en engagerad, lättillgänglig ledare som tar ställning.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Sport

Skrabb med när Norrköping vann

Simon Skrabb fick äntligen chansen från start för Norrköping i allsvenskan. Han blev utbytt i 90:e minuten då Norrköping vände sin dystra trend och bortavann med 0-1 mot överraskningslaget Sirius.

Nyhetsbild
Sport

Tshibasu igen i hetluften

Washilly Tshibasu hamnade igen i hetluften när KPV bortavann i Grankulla. Han blev utvisad och ska därmed vara avstängd i söndagens seriefinal mot TPS.

Sport

Ny förlust för PeFF-damer

PeFF:s division 2 lag förlorade med 5-0 (3-0) borta mot JyPK2. Vanessa Björkgård fick en varning.

Sport

Ny förlust för PeFF-damer

PeFF:s division 2 lag förlorade med 5-0 (3-0) borta mot JyPK2. Vanessa Björkgård fick en varning.

Mest läst senaste veckan