Ragni Sundvik föddes 18.8.1926 i Pedersöre. Hon har gått i folkskola och aftonskola och en ettårig vandrande folkhögskola. Efter det studerade hon en kurs sylära.

Hon gifte sig med jordbrukare Sven Sundvik år 1950 och de fick fyra barn. År 1968 fick maken en stor stroke som förlamade hans hela högra sida och gav grav afasi. Ragni Sundvik tog huvudansvaret för allt i hemmet och lantgården. Hon tog även delvis hand om svärföräldrarna som bodde i samma hus. Ragni Sundvik har varit aktiv i Marthaföreningens verksamhet, i Pedersöre Pensionärsklubb och i Tondiktarna. Hon har skrivit dikter för egen del och till barn och barnbarn samt gett ut boken ”Tankar och dikter”.

Medaljen av I klass med guldkors av Finlands vita ros orden delas ut av president Sauli Niinistö för en betydande insats som fostrare.

Hederstecknen beviljas till mammor som meriterat sig som fostrare för barn och unga, burit gemensamt ansvar och stött familjeliv. De som i år fått erkännande har varit aktiva i lokala organisationer och föreningar vid sidan om sitt arbete. Den äldsta av dem levde under krigstiden och den yngsta är född på 70-talet.

Medaljerna delas ut på en morsdagsfest på Ständerhuset. Festen arrangeras av Mannerheims barnskyddsförbund (MLL) och Social- och hälsovårdsministeriet.