Redan i tisdags hade VBL klurat ut på basen av Sports ledtrådar inför fredagens kontraktsavslöjande att Filip Riska är näste man att skriva på för Sport.

- Det känns fint att få tillbaka en bekant och erfaren spelare. Riska är en av de bästa spelarna i ligan i sin roll som försvarande spelare. Han har en strålande arbetsmoral och kommer att vara en stor ledare för laget, säger sportchefen Markus Jämsä.

IFK Lepplax-fostrade Riska har tidigare spelat i Sport, 2003-2004 samt 2006-2008.

- För det första är jag ivrig att få spela för Sport igen. Det är ingen hemlighet att Sport och Vasa väcker positiva känslor hos mig och tanken på att återvända har funnits redan under en tid. Jag är mycket glad över den här möjligheten, säger Riska.

Enligt Riska ser laget i det här skedet mycket bra ut.

- Jag kommer att ge laget fysik, kämparanda och ledarskap både i rinken och i omklädningsrummet.

31-årige Riska har spelat för Lukko sedan 2012. Innan det har han hunnit lyfta FM-bucklan två gånger i JYP.

Riskas kontrakt är för två år.




Erik Riska: Riktigt kul!


2014 vann bröderna Erik och Filip Riska FM-brons i Lukko. Efter det återvände Erik till Sport medan Filip stannade i Raumo. Nu ser Erik Riska fram emot att få spela tillsammans med storebror igen:

- Det ska bli riktigt, riktigt kul! Vi har tidigare visat att vi spelar bra tillsammans - vi har en liknande spelstil och passar bra ihop på isen. Det är ett koncept som funkat förr så förhoppningsvis ska det göra det igen. Jag har förstått att Vasapubliken verkligen velat ha honom hit och utan att skryta tycker jag att Filip är topp 3 i ligan i den roll han har. 

- Sedan känns det också roligt för mig att bo nära min bror igen. Jag var inte så gammal när Filip flyttade hemifrån och sen har vi bara bott på samma ställe då jag bodde i Raumo ett år.