– Vi hoppas att det ska bli lite annorlunda, säger Nani. 1–1, 0–0, 3–3, 0–0, 1–1. Portugals matchrad under ordinarie speltid i EM är en orgie i kryss. En orgie som har gett laget en plats bland de fyra bästa. – Om vi går vidare på det sättet hela vägen till finalen är det bra. Men vi hoppas att det ska bli lite annorlunda i de kommande matcherna, att vi ska vinna innan det blir förlängning, säger Nani till de väntande journalisterna efter torsdagens kvartsfinal mot Polen i Marseille. Efter 120 minuters spel på Stade Vélodrome gick hans Portugal segrande från straffarna. Den 29-årige Fenerbahce-anfallaren satte en av dem och är på ett märkbart gott humör. – Laget är bra, vi är väldigt motiverade. Vi är i semifinal och är väldigt glada för det. Vi jobbar bra och hoppas komma till nästa match i så bra slag som möjligt och spela som vi spelat i de senaste matcherna. "Stor potential" Nani gjorde mål mot Island och Ungern i gruppspelet, och mot Polen klackade han fram till underbarnet Renato Sanches kvittering i första halvlek. – Jag är lite trött, men väldigt lycklig att kunna hjälpa landslaget. Jag känner mig bra. Det är en bra period i min karriär och jag hoppas kunna fortsätta så här, säger Nani, som bara har lovord för Renato Sanches. – Han är ett barn som är i inledningen av sin karriär. Han är bra, och har återigen visat att han har en stor potential. "Viktig spelare" Nani tar samtidigt Cristiano Ronaldo i försvar. Portugals megastjärna hade ett par chanser mot Polen men spelade återigen en match där han hade svårt att ta sig fram till motståndarmålet. – Han är vår kapten, en väldigt viktig spelare. Alla vet att han är en världsspelare, en fantastisk spelare som kan hjälpa vårt lag. Som spelare och kapten har han hjälpt oss mycket. TT: Wales eller Belgien, vilket lag föredrar ni i semifinalen? – För oss spelar det ingen roll vilket lag det blir. Det viktiga är att vi är bra och spelar som vi måste.