I en av de avgörande scenerna i den nya filmen "Star Trek Beyond" räddas karaktären Kalara (Lydia Wilson) från rymden och tas till basen Yorktown och pratar ett obegripligt språk som hon lärt sig ute i galaxen. Det obegripliga alienspråket har tagits fram av Sara Forsberg, före detta Jakobstadbon som nu bor i Los Angeles. Det skriver The Wall Street Journal

Det är inte första gången Forsberg får uppdraget att utforma ett språk för utomjordingar. I den senaste "Star Wars: The Force Awakens" gav regissören J.J. Abrams henne uppdraget efter att ha sett hennes Youtube-video där hon härmar hur några av världens språk låter. Forsberg gav alienspråket i Star Wars en släng av indonesiska eftersom skådespelarna som pratade språket är indonesiska martial arts-stjärnor.

Abrams är producent för "Star Trek Beyond" och tog – i ett sent skede av produktionen – återigen hjälp av Forsberg. Inspelningarna var redan färdiga och Forsbergs uppdrag var att skapa ett konstgjort språk som synkade med skådespelaren Lydia Wilsons läpprörelser. Vid inspelningarna pratade hon nämligen engelska.