Mat & dryck 11.9.2016

Fredag är bulladag också för bagaren

När de flesta andra sover som allra djupast börjar Andreas Nyvalls arbetsdag. Mellan klockan 03 och 06 är det som mest bråttom i bageriet i Pedersöre.

Degarna görs bara en eller ett par gånger i veckan.
En del av produktionen i bageriet är automatiserad. Men det är bagarna som kollar att varje bröd har den rätta vikten.
Grisar är mångas favoritbulle. Hos Luukkonens fylls de med en röd sylt som innehåller mycket äpplen för smakens skull.
Kim Luukkonen lägger sista handen vid ostsemlorna. Osten strös över och så är de klara för gräddning.
Andreas Nyvall bakar ut limporna som fått stå och förjäsa några timmar.

Läs webbnyheterna för endast 13,90 € /månad

Ingen bindningstid, du bestämmer när du läst färdigt.

ÖT Digital 13,90 € /månad Jag är redan prenumerant