Matchen PS Kemi – VPS slutade 1–4 (1–2). Andra halvlek börjar farligt för VPS. Ville Koskimaa fäller Joona Veteli bara någon meter utanför straffområdet i den 49:e matchminuten. Tio minuter visar VPS vilka som är farliga. Soiri kämpar för att ta sig fram med bollen utanför Kemis straffområde. Han får iväg en passning till Joonas Vahtera som chippar bollen i mål. VPS har utökat ledningen. Det blir fler farliga lägen. När Sebastian Strandvall rusar fram mot mål smäller han ihop med Aleksi Räihä, som bryter bollen. Uppoffrande av bägge två. Det blir kylsprej och byten. Men PS Kemi får fortsätta se upp. Pyry Soiri, Steven Morrissey och Vahtera dukar fram målchanser. I den 77:e matchminuten får VPS en straff med sig. Soiri sätter den, men för rakt på måvakten som stoppar bollen. Morrissey, som tidigare skjutit över målet, blir ensam med målvakten på tilläggstid. Nu gör han inget misstag utan punkterar matchen med VPS fjärde mål. VPS har inte gjort fyra mål i en och samma match tidigare den här säsongen. Däremot har man vunnit med en differens på tre mål två gånger – mot HJK och KuPS. När en omgång återstår toppar IFK Mariehamn ligatabellen en poäng före HJK och ytterligare en före SJK. VPS har gått förbi Ilves och ligger nu på fjärde plats, fem poäng efter IFK Mariehamn. VPS sista ligamatch för den här säsongen är hemma mot tabellåttan FC Lahti på söndag. De övriga matcherna är: IFK Mariehamn – Ilves, HJK – SJK, KuPS – PS Kemi, RoPS – HIFK, PK-35 – Inter.