Med sig hade Aalto sin partner och manager Meri Sopanen och ett produktionsteam från brittiska X Factor. Medan fansen stod och väntade på Aalto spelade teamet in inslag till helgens final. De frågade bland annat fansen varför Saara är så bra och varför de kommit till flygfältet.

Aalto mötte medierna och fansen vid halv tvåtiden på eftermiddagen. För att få rätt sorts material till tv-sändningen var Aalto tvungen att flera gånger promenera ned för trapporna i avgångshallen.
Hon uppgav till medierna att veckan är fullbokad och stressig. Snabbvisiten till Finland avslutas redan på tisdag då Aalto och produktionsteamet flyger tillbaka till Storbritannien.

Sångaren lovade en stor överraskning i finalen som går av stapeln inkommande helg. Det är mentorn Sharon Osbourne som fixat överraskningen, men Aalto har ännu inte fått veta alla detaljer. Hon lovar dock att det ska bli ett spektakulärt uppträdande.
Aalto uppskattar att hennes trumfkort är mångsidighet.

– Jag brukar göra gott i från mig under hård press, mina nerver sviker inte mig, sade Aalto.
Fans i alla åldrar

Allt som allt pågick mötet med fansen i ungefär en kvart. Bland publiken fanns också helsingforsarna Sanni Parkkinen och Sofia Huttunen.

– Saara vinkade till mig, sade Parkkinen glatt.

Både Parkkinen och Huttunen har följt med Aaltos karriär under en längre tid. De är övertygade om att Aalto har goda chanser att vinna hela tävlingen.

– Vinsten förutsätter en känd låt och något speciellt. En powerballad funkar alltid, sade Parkkinen.
Tea Kosunen hade kommit till flygfältet från Asikkala och berättade att hon kommit "rätt så nära" sin stora idol. Med sig hade hon mamma Sirpa Kosunen.

– Det vore fint att få önska henne lycka till ansikte mot ansikte. Genast då jag hörde att Saara kommer till Helsingfors hoppade jag upp i soffan och skrek åt mamma att vi ska till Helsingfors, sade Tea Kosunen som följt med X Factor under sex säsonger.
En del av barnen var uppenbart besvikna över att de inte fick se Aalto på nära håll.

– Förlåt att jag inte hann tala med alla och dela ut autografer, sade Aalto då hon lämnade fygplatsen.

Senare under måndagskvällen uppträdde Aalto på Senatstorget i Helsingfors.
Aaltos färd i X Factor avslutas på Wembley-arenan i London på lördag. Vinnaren avslöjas i superfinalen på söndag.