Petri Vuorinen tog över som tränare för VPS mitt under den pågående säsongen 2015 med uppgift att klara ligakontraktet, vilket han också lyckades med. Säsongen 2016 knep VPS fjärdeplatsen i ligan. Eftersom SJK slutade på tredje plats, och genom segern i Finska Cupen redan fått en kvalplats till Europa League, så får VPS också spela Europa League-kval 2017.

VPS styrelseordförande Riku Asukas är nöjd med vad Vuorinen och hans team lyckats med och vill se en fortsatt positiv trend. Därför har VPS i samförstånd med Vuorinen förlängt tränarens kontrakt med ytterligare tre år, vilket skulle hålla Vuorinen i Vasa till och med säsongen 2020.

- Petri har visat att man kan få till stånd ordentliga förändringar på kort tid. Vårt mål är att kämpa om medalj varje säsong och Petri är rätt man för jobbet, säger Asukas. 

Vuorinen är nöjd med det stöd han fått av klubben och att han nu får arbetsro.

- Det är fint att klubben tror på mig och min fotboll. Även när kostnaderna blivit högre än väntat så har klubben förstått värdet av en investering och stöttat tränarteamet och det är jag glad för, säger Vuorinen. 

VPS meddelade också att Henri Sillanpää fortsätter som målvaktstränare till slutet av säsongen 2018. Sillanpää kommer även att fortsätta som juniortränare inom klubben.