Förhandlingarna har förts i god anda och slutresultatet är att Simon Skrabb byter klubbadress till IFK Norrköping i en affär som gynnar båda klubbarna. FF Jaro hoppas att IFK Norrköping skall bli en språngbräda för spelarens fortsatta utveckling. IFK Norrköping spelar nästa säsong ute i Europa och de matcherna kommer att vara ett fint skyltfönster gentemot de stora klubbarna ute i Europa. I överenskommelsen mellan klubbarna ingår även att IFK Norrköping, med sitt bästa lag, skall spela en träningsmatch med sitt bästa lag i Jakobstad.

Skrabbs kallelse till Finlands A-landslagstrupp i november är ett bra bevis på den framgångsrika säsong 21-åringen har haft. IFK Norrköping var första gången i kontakt med Jaro under sommarens transferfönster, men då sköts förhandlingarna fram i och med att Skrabbs dåvarande klubb Gefle IF kämpade mot nedflyttning och ville behålla sin nyckelspelare. Förhandlingarna återupptogs när Gefles degradering ur Allsvenskan stod klar. Även flertalet andra svenska klubbar visade stort intresse för Jarospelaren och förhandlingar fördes även med flera av dessa.

- FF Jaro ville för sin del respektera spelarens första alternativ och det blev också en viktig ledstjärna i förhandlingarna, berättar FF Jaros styrelsemedlem Tony Roos.

Skrabb var själv mycket nöjd över fyraårskontraktet med den nya klubben.

- Jag är jätteglad att man har nått en överenskommelse. Detta var den klubb jag ville till och är förstås nöjd att det också blivit så. Jag vill tacka Jaro för denna tid. De har alltid visat förståelse inför mina val och hjälpt mig ta de steg jag velat ta. Därför är vi var vi är idag med en övergång till IFK Norrköping, en av Sveriges största klubbar.

- Nu ska jag för första gången i min karriär vara med och slåss om medaljer. Det är fantastiskt kul och motiverande. IFK Norrköping har en mycket bredare trupp med hårdare konkurrens vilket kommer gynna oss. IFK Norrköping är dessutom en klubb som är väldigt duktiga på att utveckla och sälja spelare vidare ut i Europa. Det är även där min målsättning ligger. Om det inte varit för det så tror jag inte de hade velat ha mig.

- Jag har ju tidigare spelat med Daniel Sjölund i Åtvidaberg och jag har nu haft kontakt med honom också kring Norrköping. Jag är helt säker på att jag kommer till en miljö som är bra att utvecklas i. Vi packar ihop vårt flyttlass nu i dagarna och sen bär det hem till Jeppis över jul och nyår innan träningarna drar igång i januari, avslutar Skrabb.

Jaro rapporterade om transfern på sin hemsida.
ÖT skrev om Skrabbs transfer redan i torsdagens tidning.