Lehkonen deltog i hemmalagets målfest genom att slå pucken i nätet i matchens första period och ta Montreal till en ledning på 3–0. Montreal gjorde hela sex mål under den första perioden.

Mål gjorde också Tampa Bays Valtteri Filppula, men Pittsburgh vann ändå med 4–3.

Columbus Markus Nutivaara gjorde en assist mot New York Islanders och hjälpte sitt lag till en 6–2-seger.

Floridas Aleksander Barkov gjorde både ett mål och en assist mot Vancouver som Florida tog hem med 4–2.

Barkov slog in pucken i målet i första perioden och i tredje perioden hjälpte han Aaron Ekblad göra mål tillsammans med den tjeckiska veteranen Jaromir Jagr.

Tack vare sina två poäng på lördagen har Barkov nu gjort nio poäng i lika många matcher. I de 29 matcherna under början av säsongen har Barkov tagit 20 poäng för 6 mål och 14 passningar.

– Han har varit en av lagets bästa spelare ända sedan han kom hit, sade lagets andra unga centerforward Vincent Trocheck om Barkov på NHL:s webbplats.