Vad är det bästa festsällskapet?

– Det är en grupp med goda vänner. Helst under tio stycken och så får det gärna finnas en festprisse i gruppen som höjer stämningen.

Hur brukar du fira nyårsafton?

– Jag brukar fira men vänner eller familjen och kusiner. Nyårsafton betyder god mat, lite dricka och raketer. På nyår väljer jag en hemmafest och inte krogen.


Beskriv en bra nyårsraket?


– En bra raket är en raket som jag inte behöver skjuta själv. Desto större raket desto bättre. Fyrverkeriet Vasa stad ordnar på nyårsafton är också riktigt fint.


Vad tycker du är ett roligt tema på en nyårsfest?


– Discotema är kul. Då ska det bara 70-tal med glitter och glamour, bra musik och mycket hår.


Vilket nyårslöfte skulle du aldrig avge?

– Jag skulle aldrig ge nyårslöften. I stället för att skjuta upp saker till nästa år ska man ta tag i saker direkt.


Vad kommer Ritz att erbjuda ännu i vinter?

– Vi har mycket på kommande. Till exempel svenska Ebbot Lundberg & The Indigo Children är jag taggad att se. De är stora i Norden och i Tyskland. Sen i februari kommer också finska Mokoma till Ritz.


Har du någon drömartist du skulle vilja boka?

– För tillfället kommer jag inte på någon. Men vi är glada att ha lyckats få artister som Bob hund, Ebbot Lundberg och Mokoma bokade. Det finns alltid nya artister att spana efter.


Har du en dold talang?

– Jag kan faktiskt spela gitarr, lagom bra. Har spelat i bänd tidigare och jag har två elgitarrer hemma, en Ibanez och en ESP.


Vad är det godaste du ätit?

– Det var på en spansk restaurang i Barcelona och där åt jag en femrätters vegetarisk middag. Jag blev riktigt överraskad över alla de nya smakerna och kombinationer som man få ihop med vegetarisk mat.


Vilken historisk person skulle du helst bli inlåst i en källare med?

– Det blir nog författaren Oskar Wilde. Det kan vara bra att ha en filosofisk typ med otroligt djupa tankar med sig om man ska sitta länge.


Vad ser du fram emot inför nästa år?

– Jag hoppas på flera resor och många spelningar. Sen på grund av att jag är en säsongsmänniska så önskar jag att vi ännu skulle få en riktigt ordentlig vinter. 2017 blir ett bra år.