Först dök Elijah Wood upp på var och varannan norrländsk ort. Nu är en ännu större Hollywoodstjärna på Sverigebesök: Arnold Schwarzenegger.

I går kväll lade kocken Stefan Karlsson, som driver stjärnkrogen SK Mat & Människor i Göteborg, upp en bild på sig själv och Schwarzenegger inifrån restaurangen på Instagram, vilket flera medier rapporterar om.

I dag var det dags för Mr Universum-legendaren att bränna kalorierna ett par mil söderut. För då dök han upp på ett gym i Kungsbacka.

– Jag fick en förfrågan om Arnold Schwarzenegger kunde komma hit och träna. Jag trodde inte att det var på riktigt, det lät för fantastiskt, säger gymägaren Björne Hebelius till TT.

Men så blev det. Den 69-årige terminatorn dök mycket riktigt upp och körde ett träningspass – i lagom takt för sin ålder. Efteråt fick gymmets besökare en pratstund med stjärnan.

– Det var många som var helt paffa, men han är en mycket trevlig människa. Jag har följt honom genom livet och jag har sett alla filmer. Att träffa honom i verkligheten var underbart. Det var en fantastisk dag, säger Björne Hebelius.

– Han sade givetvis "I'll be back" när han gick, tillägger han och skrattar.

Vad skådespelaren och före detta guvernören för Kalifornien har för sig på Västkusten förutom att äta och träna är ännu okänt.