På lördag borde blårävarna ha en betydligt lättare uppgift framför sig då seriens poängautomat – det är sällan man brukar förknippa HIFK med det epitetet – kommer på besök till Nykarleby.

HIFK har haft en jobbig säsong i division ett. Gästerna har vunnit en enda match på sexton omgångar och är med sina tre pinnar stadigt parkerade i den obekväma jumbositsen.

NST är den enda motståndare som HIFK klarat av att besegra. Som om det inte vore nog plågas HIFK av problem med spelarmaterialet inför helgen.

Innebandysajten pääkallo skriver att två av HIFK:s absoluta stöttepelare, Marko Valtio och Ville Räkköläinen inte längre vill bära den röda tröjan.

Till pääkallo.fi bekräftar lagledaren Sakari Lehtimäki att klubben har fört diskussioner med spelarna som inte är helt nöjda med situationen. Lehtimäki bekräftar också att HIFK knappast får ihop tre femmor till lördagens match i Nykarleby och att det kan bli aktuellt att ta med ett gäng B-juniorer på resan norrut.

Det blev inga stora siffror när lagen möttes i höstas. Då vann Blue Fox med 6–4. Den gången glänste Tero Saaristo med 3+0 och Anton Kallvik med 1+3.

Lördagens match börjar klockan 16.