Granlund passade till Jason Zuckers segermål.

– Då jag fick pucken försökte jag bara sätta den i mål. Pucken träffade först målvakten, sedan Zucker, och gick sedan in i mål, men det duger för oss, sade Granlund till NHL:s webbplats.

Granlund har samlat ihop 10+24=34 poäng på 41 matcher denna säsong och plus/minussaldot är imponerande +22. Jämfört med förra säsongen är han i hårdform: i slutet av NHL-grundserien i fjol hade han 44 poäng och plus/minussaldot –12.

Minnesotakaptenen Mikko Koivu gjorde matchens öppningsmål i första perioden, hans trettonde mål denna säsong. Sammanlagt har Koivu stått för 30 poäng.

Dallasmålvakten Antti Niemi byttes ut ut då Minnesota ledde med 3–0. Han noterades inte för en enda räddning. Kari Lehtonen ersatte Niemi och stoppade 26 skott.

New York Rangers-målvakten Antti Raanta skadade sig i matchen mot Montreal. Han höll nollan i första perioden genom 10 räddningar men tvingades därefter lämna isen. Rangers förlorade bortamatchen med 4–5.

För den svenska målvakten Henrik Lundqvist som ersatte Raanta var matchen en mardröm. Han släppte in tre mål på tre skott inom loppet av en dryg minut. Sammanlagt släppte Lundqvist in fem mål på 22 skott.

– Jag kan inte förklara det. Allt gick fel, väldigt fort, sade Lundqvist till
New York Post.

Carolinaanfallaren Teuvo Teräväinen gjorde ett mål och passade till ett annat då Hurricanes besegrade New York Islanders hemma med 7–4.

Också Jori Lehterä gjorde ett mål då hans St. Louis bortavann över San Jose med 4–0.)