Trots att New York plågas av den kallaste dagen på hela vintern lyser kunderna med sin frånvaro i pälsaffären på huvudgatan i Brighton Beach i de sydligaste delarna av Brooklyn. Butiksbiträdet Mikel Zarligilov är säker på vad det är som gör att spekulanterna sviker.

– Det är Barack Obamas fel, affärerna har gått sämre och sämre under hans tid vid makten. Folk är rädda för skattehöjningar och håller hårt i plånboken, säger 57-årige Zarligilov till TT:s utsända.

Misstron mot den avgående presidenten delas av många i Brighton Beach som kallas "Lilla Odessa" eller "Lilla Ryssland" på grund av sina tiotusentals ryskspråkiga invånare. Området är ett mikrokosmos av det forna Sovjetunionen som många här flytt ifrån, få talar engelska och restaurangerna serverar piroger, rödbetssoppa, kaviar och vodka.

Republikansk fördel

De ryskspråkiga enklaverna vid Atlantkusten är också bland de få delar av staden New York som ställt sig bakom den republikanske affärsmannen Donald Trump. Det är i linje med hur väljare från post-sovjetiska stater röstat i de senaste presidentvalen.

– Ryska invandrare klarar sig ofta bra, men har inga större tillgångar och gynnas av lägre skatter. Många som levt i Sovjetunionen föraktar också allt som ens andas ett uns av kommunism och socialism. Många har judisk bakgrund och vill se en bra attityd gentemot Israel, säger Sam Kliger vid intresseorganisationen American Jewish Committee.

– Det är faktorer som många anser att de republikanska kandidaterna uppfyller bättre än Demokraterna.

Utbredd misstro

Presidentvalet i USA handlade mycket om Ryssland, i synnerhet som Trump önskat bättre relationer med Vladimir Putin. Och enligt de amerikanska underrättelsetjänsterna försökte den ryske presidenten i sin tur hjälpa Trump i valet, bland annat genom att beordra cyberattacker med syfte att svartmåla Hillary Clinton.

Flera som TT talar med i Brighton Beach avfärdar underrättelserapporterna som propaganda. Många litar inte på myndigheter eller politiker, i synnerhet inte på Demokraterna.

– Det där tror jag inte på. Det ligger kanske ett korn av sanning i det, resten är påhittat, säger 48-åriga Sergej Tyativ som värmer sig med en öl på en restaurang vid strandpromenaden.

Hopp om samarbete

Tyativ, ursprungligen från Vitryssland, ser Putin som en stark ledare som han hoppas att Trump kan arbeta med.

– Världen skulle gynnas av det. Vi lever på 2000-talet, gränserna har suddats ut och det finns ingen anledning till att stora länder med potential inte ska samarbeta.

59-åriga Lili Katovskij, som trotsat kylan för att mata fåglarna vid havet, håller med.

– De är smarta båda två, jag hoppas att de ska komma överens. Eller så dödar de väl varandra.

Men i Brighton Beach finns också oro för att den ryske presidenten ska få för mycket inflytande över USA:s regering.

– Putin är dåliga nyheter! säger en kvinna från Ukraina som inte vill uppge sitt namn.