Sex av dödsoffren arbetade för Röda Korset. Ytterligare 120 skadades i flygräden i orten Rann i delstaten Borno, enligt MSF.

"Den här storskaliga attacken mot utsatta människor, som redan flytt från extremt våld, är chockerande och oacceptabel", säger Jean-Clement Cabrol, chef vid MSF, enligt nyhetsbyrån AFP.

Ett flertal av de skadade var också Röda Korsarbetare.

"Vi beklagar att bland offren för dagens flygattack i Rann finns sex dödade nigerianska Rödakorsmedarbetare och 13 skadade", skriver en talesperson för Internationella Rödakorskommittén till AFP.

Organisationen skriver på Twitter att 25 000 människor i akut behov av nödhjälp uppehåller sig i området som utsattes för flygattacken.

– Många civila, inklusive personal från Internationella rödakorskommittén och Läkare utan gränser, är skadade, säger en regional befälhavare, general Lucky Irabor, till Reuters.
Uppgifterna om antalet döda går isär. Nyhetsbyrån AP skriver på Twitter – med hänvisning till en nigeriansk regeringskälla – att över 100 människor dödades i attacken.

Enligt Maude Fröberg, pressekreterare vid svenska Röda Korset, finns det inga svenska medarbetare i det drabbade området.

Flygräden, som utfördes av det nigerianska flygvapnet, ska ha haft terrorrörelsen Boko Haram som mål och beskrivs av militären som ett misstag.terrorrörelsen Boko Haram som mål. I det bombade lägret bodde personer som flytt undan Boko Haram.