– Jag tror att det ska gå bra och är nästan säker på att vi kan genomföra mästerskapet, säger tävlingsledaren Lars Meyer.

Det finns tio–femton centimeter natursnö i Kokonterrängen. Borgå Akilles har också en två kilometer lång konstsnöbana i bruk.

– Målsättningen är att vi ska ha en tre kilometer lång bana klar till FSS-mästerskapen. Just nu är vårt lager av konstsnö tomt, men jag tror att vi ska hinna tillverka snö eftersom det inte är många hundra meter som saknas, säger Meyer.

Eftersom konstsnöbädden är cirka en halv meter tjock finns det knappast någon risk att den ska hinna smälta bort till den 10–12 februari då tävlingarna avgörs.

Åkarna kommer inte att mötas av några extremt tuffa banor i Borgå.

– Det blir inte så många backar. Vi har försökt ta motionärerna i beaktande då vi har gjort konstsnöbanorna och har inte gjort snö i de tuffaste banorna, säger Meyer.

Förra vintern skulle FSS-mästerskapen ha avgjorts på Bötombergen i Kristinestad, men regn och plusgrader gjorde att tävlingen flyttades. Då tog Vörå IF, IF Femman och Oravais IF med kort varsel över arrangemangen och ordnade mästerskapet i Vörå.

Senast FSS-mästerskapen avgjordes i Borgå var 2006.