Det internationella Vasa må ha invånare från flest länder, men är ändå långt från toppen i Österbotten när det gäller andelen utländska medborgare.

I Närpes är nästan elva av hundra personer utlänningar och i Korsnäs nio av hundra. I Vasa är den här siffran sex, strax ovanför placerar sig Jakobstad och Nykarleby.

Siffrorna hittar man i "Österbotten i siffror 2016", som Österbottens förbund nu publicerat på webben.

Österbotten som helhet har större andel utlänningar än landet i medeltal, men det är flera kommuner som ändå ligger under medeltalet. I svenska Österbotten ligger Korsholm och Larsmo lägst med två procent.

Ser man på befolkningen efter språk blir siffrorna ytterligare litet högre. I Närpes talar 11,9 procent något annat än svenska och finska, som talas av 82,5 respektive 5,6 procent.

Det finns mycket annat intressant i statistiken. Som att Korsholm har störst andel högt utbildade samtidigt som två tredjedelar av korsholmarna inte arbetar i hemkommunen.

Primärnäringarna har trots alla problem fortfarande en stark ställning i vissa kommuner. I Korsnäs, Närpes och Nykarleby arbetar över 20 procent inom primärnäringarna.

Österbotten i siffror 2016 hittar du här.