– Den första anmärkningen jag har är att det här talet har han inte skrivit själv. Då han talar är det ofta mer osammanhängande. Det här har någon annan skrivit till honom. Det innehåller däremot alla hans teman, säger Nils Torvalds (SFP).

Dessa teman är nationalism, Amerika först och att ge makten tillbaka till folket. Bland annat lovar Trump nya arbetsplatser åt amerikanerna.

– Det är löften han får svårt att hålla, särskilt som han lovar skära ner på internationell handel. Han ger sig på så vis in i en situation få nationalekonomer vågar skriva under.

Donald Trump lyfte också upp USA:s armé i sitt tal. "Vi har spenderat pengar på andra arméer men låtit vår egen lida", sade han. Det här var en pik mot USA:s allianser, anser Torvalds.

– Det här är en fråga vi ofta diskuterat i Europaparlamentet: Vad innebär förändrade allianser för EU och Finland?

I sitt tal sade Trump att det här inte var en vanlig presidentinvigning, utan att han nu ger makten från eliten i Washington tillbaka till folket. Vad anser du om det?

– Det är något man ska ta med en nypa salt. Under sådana här situationer blir det lätt väldigt bombastiska tal.

Hur tror du världen blir med Donald Trump som president för USA?

– Jag tror många ledare är väldigt försiktiga och bara kommer önska honom lycka till. De amerikanska presidenterna har ju en så kallad prövotid på hundra dagar. Jag tror världen kommer hålla andan under den tiden, säger Torvalds.