Arsenal fick med sig en 2–1-seger efter en dramatisk upplösning i hemmamötet med Burnley. Domaren pekade på straffpunkten två gånger, en gång för varje lag, under tilläggstid – och visade dessutom ut Arsenal-managern Arsène Wenger.

Hemmalaget hade dessförinnan tagit ledningen i den 59:e minuten, men också fått Granit Xhaka utvisad. När gästerna fick straff i den 93:e minuten och Andre Gray kvitterade trodde nog många att det skulle bli en poäng var.

Men det var inte slut där. I den 98:e minuten fick även Arsenal straff och Alexis Sanchez ordnade 2–1. Men straffen var ytterst tveksam på grund av en offsidesituation precis innan, och som domarna missade.

Serieledaren Chelsea tog en ny seger efter 2–0 mot Hull där Diego Costa och Gary Cahill stod för målskyttet. Chelsea leder nu med åtta poäng före Arsenal. Där bakom skuggar Tottenham, Liverpool, Manchester City och Manchester United – som alla tappade poäng i helgen.

Regerande mästarlaget Leicester fortsätter att ha det jobbigt. Southampton hade förlorat fyra matcher i följd – men hemma mot Leicester lossnade det, 3–0.

James Ward-Prowse skruvade in 1–0 efter 25 minuter och spelade fram Jay Rodriguez till 2–0 knappa kvarten senare. Matchen avgjordes definitivt när Dusan Tadic slog in en straff, sedan inhopparen Shane Long dragits ned av Wes Morgan.

Leicester väntar fortfarande på sin första bortaseger för säsongen.