Strax efter klockan fem i morse fick ägaren Terese Frantz ett samtal från vaktfirman som berättade att två maskerade män sågs på övervakningsfilmen inne i Tesse Café.

– Min man slängde sig i bilen och körde dit direkt men han hann inte se tjuvarna. Han gissar att han missat dem med några minuter, säger Frantz.

Enligt Frantz stal tjuvarna en tv, en stereo och tobak. Inbrottet är polisanmält och polisen har inlett en förundersökning.

– Kassan som såklart var tom var orörd. Men det syntes nog att tjuvarna hade härjat vid kassan, det låg varor huller om buller på golvet.

Vid cafét finns övervakningskameror både på insidan och på utsidan. Tjuvarna syns på en av filmerna men de var maskerade när inbrottet skedde.

– Polisen går nu igenom materialet med min man. Förhoppningsvis ska tjuvarna gå att känna igen. Vi hoppas också att någon kan ha sett dem i flykten och kan tipsa oss eller polisen om möjliga observationer. De hade parkerat sitt fordon så långt bort att det inte syns på övervakningskameran.

Så sent som strax före jul utsattes Tesses Café för ett inbrott. Men enligt Frantz lyckades tjuvarna inte ta sig in i cafét.

– Då fastnade de också i övervakningskameran men de var maskerade. Man undrar ju om det kan vara samma tjuvar som nu gjorde ett nytt försök.

Frantz hoppas nu att trafikanter som var tidigt i farten på riksåttan kan ha sett något misstänkt.

– Inbrottet skedde på en konstig tid, på morgonen. Tidigare inbrott har skett mellan klockan ett och tre på natten. Men vid femtiden på en måndag morgon kanske trafiken var livlig.