Komarov prickade in en stenhård tackling mot Calgarys anfallare Johnny Gaudreau i andra perioden och Gaudreau var tvungen att pusta ut en stund i omklädningsrummet efter smällen.

– Det såg lite värre ut än det var och han är lite mindre än jag. Men jag tycker det var en ren tackling, sade Komarov till Sportsnet efter matchen.

Domarna var av samma åsikt och dömde inte utvisning. Calgarys lagkapten Mark Giordano gillade däremot inte tilltaget och utmanade Komarov till slagsmål.

Komarov har hunnit med drygt 200 NHL-matcher under sin karriär. I fjol satte han personliga rekord i NHL-hockeyn med 19 mål och 36 poäng. I år har anfallaren med ett förflutet i Munsala IK fått spela en mer defensiv roll i ett Toronto som genomgått en föryngringsprocess.

Laget är numera fullt av unga talanger och i det sällskapet känner sig Komarov ibland som en gammal man.

– Ibland jo. Skämten i omklädningsrummet är inte riktigt lämpade för mig längre, men jag gillar killarna och det är skönt att vara kring dem.



Donskoi skadades

Joonas Donskoi tvingades lämna rinken efter bara tre byten i matchen mellan San Jose och Colorado. Han skadade sig i samband med en tackling, uppger Mercury News. Klubben ville inte ge närmare information om skadan.

San Jose vann matchen med 5–2 sedan Patrick Marleau pangat in fyra mål i den tredje perioden.

– Det var en bra period, ansåg han själv.

Trots att 37-åringen hunnit med över 1 400 NHL-matcher och nästan 500 mål har han aldrig tidigare lyckats skjuta fyra mål i en match.