Det var i samband med ett rutinuppdrag i Permo i torsdags som polisen började misstänka att ett allvarligt brott hade begåtts. Stora delar av området spärrades av på kvällen när polisen undersökte platsen. På fredagen kallade man till presskonferens. Och fallet utreds nu som mord.

– Vi hittade kroppsdelar av en person nära den eventuella brottsplatsen, säger kommissarien Magnus Jakobsson.

Exakt var mordet begåtts eller exakt var man hittade kroppsdelarna informerar man inte om i detta skede, men platsundersökning och teknisk undersökning fortsätter med hjälp av polishund. Men man har redan nu kunnat identifiera offret och det handlar om en man född 1965 från Jakobstad.

Polisen har gripit två personer misstänkta för mordet. Båda två är finländska medborgare och kända sedan tidigare av polisen. De lär även ha varit bekanta med offret.

– I det här skedet är det för tidigt att ge något uttalande om motiv, säger kommissarien Jens Emet.

Om förövarna är män eller kvinnor avslöjar inte polisen och det är ännu oklart exakt när brottet begåtts.

Även transportföretag som tömmer avfallslärl i området har kontaktats av polisen. Enligt Johan Forsman på Forsman Transport tömdes de senast i torsdags.

– Polisen tog kontakt på fredagsmorgonen och meddelade att vi inte ska tömma kärlen innan vi fått tillåtelse, säger Forsman.

Det finns även ett annat transportföretag som sköter sophanteringen i området.

Polisen informerar mera om fallet på onsdag eller tidigare om det finns behov.