Kronan kvitterade i slutperioden, men när Jere Alanko gjorde 5–4 tio minuter före slutsignalen blev gästerna utan utdelning i Vasa.– Vårt problem är spelet i fem mot fem. Vårt centerspel håller inte måttet och då är det svårt att skapa tillräckligt vassa anfall när bägge lagen har fullt manskap på isen, säger Kronans tränare Petri Kaskilahti.

Han kan däremot vara nöjd med spelet i powerplay. Kronan gjorde tre av de fyra målen när motståndarna nötte bänken i utvisningsbåset.

– Det fungerar faktiskt rätt bra, medger tränaren.

Tomi Sippola var bäst i Kronan, men Kaskilahti berömmer backarna överlag.

I dag väntar Kiekko-Veljet i Cronhov.

– Då är åtminstone Kangasniemi borta. Han har arbetsförhinder. Jag hoppas Sippola kan spela. Han fick en puck på foten i dag.

Kari Ranta saknas också mot K-Veljet. En axelskada håller honom borta från rinken.

I: 3.39, 1–0 Mika Kujanpää straffslag, 4.14, 1–1 Tomi Sippola (Robin Bjon), 9.30 1–2 Matti Toskala (Iiro Pakka, Joni Laukkonen) NÖ2.

II:
21.01, 2–2 Joni Jaakkola (Janne Suominen), 33.23, 2–3 Jakob Hellström (Niklas Palm, Matti Toskala) NÖ, 38-17, 3–3 Antti Airaksinen (Jere Alanko).

III: 45.41, 4–3 Airaksinen (Mikko Voutilainen, Mika Kujanpää) NÖ, 47.33, 4–4 Tomi Sippola (William Kangasniemi) NÖ, 50.21, 5–4 Jere Alanko (Janne Suominen, Mika Kujanpää).

Målvakter: Aki Stenman, KoMu, 38 (7+18+13), Jean Aurén, Kronan, 32 (7+14+11).

Utvisningar: KoMu 7x2 minuter samt 2+10 minuter för Janne Suominen, Kronan 5x2 minuter.