Fler än så kan vi inte ta emot. När vi har 230 anmälda stänger vi ner hemsidans mottagning för anmälningar, säger Yngve Sandström i Brahe. Ursprungligen hade man tänkt stänga porten vid 200. Det är snöbristen som gör att föreningen med hård hand tvingas begränsa antalet deltagare. Det 42 kilometer långa loppet kommer nämligen att genomföras på elljusspåret i Vestersundsby.

Tövädret ser inte ut utgöra något hot mot tävlingen. Under den kalla perioden tillverkade föreningen konstsnö och med den har man preparerat hela den fem kilometer långa slingan.

– Spåret klarade också måndagens värme väldigt bra. När vi tittade på banan märktes det knappt att det hade varit så pass varmt.För att det ska gå att genomföra långloppet finns det nu två klassiska spår dragna runt hela banan. Det innebär också skejtingen, alltså fristilen, är förbjuden frukt i Vestersundsby denna vecka.

– Det är ett önskemål både från föreningens och stadens sida. Det skulle förstöra de klassiska spår som behövs på söndag. Det finns också skyltar uppsatta som berättar att man inte få skejta på banan, säger Sandström.Bland dem som anmält sig på sistone finns flera intressanta namn. Femmans Victor Lövdal sällar sig till favoritnamnen i herrtävlingen.

Jämin Jänne kommer också med två starka namn i form av Tuomas Myllykoski och Hennariikka Rahkola.