Eissele har tränat med Jaro i bara några dagar, men det räckte. Enligt Jaros webbsida har anfallaren redan hunnit imponera på Kristian Hemaes. Rapporterna säger att han visade framfötterna direkt på måndagens träning. Eissele visade sig vara vältränad och kombinerade bra med spelfördelaren Giorgos Katidis. Belöningen kom i form av ett kontrakt för 2017, utan någon testmatch med JBK på lördag. 

- Jag är verkligen glad över att få representera FF Jaro. Laget och organisationen verkar fungera bra och jag har blivit mycket väl mottagen. Jag väntar ivrigt på en framgångsrik säsong i Jaro, säger Eissele till ffjaro.fi

Eissele har utmärkt sig som en vass målskytt i Finland tidigare. För PS Kemi gjorde han 44 mål på 50 matcher i division två. I ettan blev det sju mål på elva matcher. Där efter spelade han en säsong med IK Brage i division ett och hittade målet 15 gånger på 39 matcher. I fjol återvände han till PS Kemi men bröt vristen i början av februari och efter det blev säsongen aldrig vad han hade hoppats på. Det blev bara ett mål i ligan.

Jaro jobbar nu för att få Eisseles speltillstånd klart till fredagens bortamatch i cupen mot SJK A.