Enligt spelbolagen och fanklubben Melodifestivalklubben är Bengtsson solklar vinnare. Ett spelbolag ger till exempel bara 1,14 gånger pengarna på en deltävlingsseger, och Robin Bengtssons något ovanliga uppträdande – han börjar sjunga bakom scen gående i en korridor – verkar ha gått hem hos dem som redan sett det.

Livet som storfavorit blir också lite enklare av att han får inleda hela tävlingen.

– Förra året var jag glad att jag inte var först ut, men i år känns det skönt att få börja kvällen och sedan bara sitta och chilla i greenroom och titta på alla andra, säger Bengtsson.

Varit med tidigare

Förra året räckte hans bidrag "Constellation prize" nästan hela vägen till Eurovision. Erfarenheten är till hjälp i år, tror Bengtsson.

– Fördelen att jag har varit med en gång tidigare är också att jag känner mig mycket lugnare i år, jag vet varje moment som kommer och så. Nackdelen är att man slår ut underifrån och att det kanske finns fler förväntningar. Men annars känns det som att det svenska folket brukar rösta på låten och inte artisten, säger han.

Att FO&O följer honom till Friends Arena känns också troligt. Det dansanta pojkbandet, som tidigare hette The Fooo, utmanar Bengtssons show med ett riktigt extra allt-uppträdande.

Hissas upp i taket

– Om man har varit med tidigare blir det ju mycket lättare att jämföra som tittare, som för Robin Bengtsson som var med förra året också. Som debutant har man en fördel eftersom man inte varit med tidigare, och det blir svårt att jämföra, säger Oscar Enestad i FO&O.

Deras uppträdande innehåller bland annat dans, fyrverkerier, eld och att de lyfts upp på en plattform som hissas mot taket.

– Plattformen är skakig, men vi sitter ju fast i en lina. Vi brukar hänga oss lite i den, så att man känner att vi sitter fast, säger Felix Sandman.

– Vi måste bara hinna få på oss all säkerhetsutrustning och åka upp, så att pyrot inte bränner upp publiken. Det är väldigt betydelsefulla sekunder.

Även Jasmine Kara och Anton Hagman ligger enligt spelbolagen bra till för att nå topplaceringarna eller biljetter till Andra Chansen. 

Krista Siegfrids tävlar också i kväll.

Melodifestivalen sänds i SVT1 klockan 20.00.

Fakta: Kvällens startfält

  • Robin Bengtsson: "I can't go on"
  • Krista Siegfrids: "Snurra min jord"
  • Anton Hagman: "Kiss you goodbye"
  • Jasmine Kara: "Gravity"
  • Owe Thörnqvist "Boogieman blues"
  • Bella och Filippa: "Crucified"
  • FO&O: "Gotta thing about you"