Beslutet vållar protester, och tre aktivister har frihetsberövats.

Hundratals demonstranter samlades på lördagen utanför regeringsbyggnaden i Bangkok för att protestera mot planerna på ett nytt kolkraftverk på 800 megawatt.

Kraftverket, som enligt Bangkok Post redan skjutits upp två år, ska byggas i distriktet Nua Khlong i Krabi, några mil norr respektive öster om populära svenskresmål som Ko Lanta och Ko Phi Phi. Enligt The Nation är den utvalda platsen dessutom ett känsligt våtmarksområde.

Beslutet om bygget av ett nytt kolkraftverk förklaras med att energikonsumtionen i regionen ökat, och att den drabbats av strömavbrott.

– Det här går helt emot regeringens egna initiativ "Ett rent Krabi". Vi har inget emot ett nytt kraftverk, bara inte ett kolkraftverk som kommer att förstöra miljön och tvinga bort turister, säger Amarit Siripornjuthakun, chef för Krabis turistråd, till The Nation.

Enligt nyhetsbyrån AFP är det numera ovanligt att thailändare så öppet visar sitt missnöje, sedan militärjuntan förbjöd demonstrationer.

Tre personer som beskrivs som ledare för protestgruppen greps av polis och överlämnades sedan till militären. Enligt en militär talesperson bjöds trion in "för samtal" då de inte sökt tillstånd för demonstrationen.