Samtidigt uppnådde Laine, Koivu och Rasmus Ristolainen jämna siffror.

Laine, som gör sin debutsäsong, kom tack vare målet och assisten över 50 poäng när hans Winnipeg vann med 3–1 över Montreal.

Laine har nu 28+22=50 poäng på 53 matcher och han toppar debutanternas poängliga.

Winnipegs finländare var inblandade i alla mål eftersom Joel Armia kvitterade till 1–1 i första perioden. I sista perioden noterades Laine för en assist för Mathieu Perreaults segermål och han gjorde själv det tredje målet i tom kasse.

Armia stal pucken, körde igenom och lurade Montreals målvakt Carey Price. Winnipegs chefstränare Paul Maurice berömde Armia för hans försvarsspel och tror att finländaren också i framtiden kommer att vara effektiv i anfallet.

– Vi tror verkligen att han har en anfallande sida som kommer fram mer hela tiden, säger Maurice i Winnipeg Free Press.

Granlund etta i finländarligan

Koivu och Granlund var än en gång på hugget när Minnesota besegrade Nashville med 5–2.

Granlund förde Minnesota upp i ledning i powerplay i första perioden, Koivu gav en av passningarna till hans mål. I sista perioden var Koivu framme och gjorde mål.

Koivu uppnådde tack vare poängen en milstolpe i NHL-karriären, han har nu gjort 600 poäng i NHL:s grundserie. Han behövde 820 matcher för att uppnå poängsaldot.

Granlund toppar finländarnas poängliga med 17+36=53, som han gjort på 58 matcher.

Även Buffalos Rasmus Ristolainen kom upp till jämna siffror när han fick en assist för Ryan O'Reillys mål i andra perioden. Ristolainen har nu 100 poäng i NHL:s grundserie. Buffalo besegrade St. Louis med 3–2.

Matchen mellan Dallas och Tampa Bay gick till förlängning och slutade med 4–3. Dallas Kari Lehtonen stoppade 34 skott.

Floridas Aleksander Barkov gjorde segermålet när hans lag bortavann över Los Angeles med 3–2.