Till en början såg allting bra ut då VPS drillade boll och försökte hitta luckor i Musas försvar. Men gästerna spelade aktivt och försvarade mycket bra.

I den 17:e minuten började problemen för VPS. Innermittfältaren Juho Lähde fick en smäll på benet och drog sannolikt baklåret. Jerry Voutilainen tog hans plats och stod för en godkänd prestation.

Problemen fortsatte fem minuter senare då anfallaren Andre Clennon tvingades utgå efter en kollision med Musas målvakt. Clennon skadade knät medan Juhani Koponen fick en smäll mot huvudet och byttes ut även han.

Steven Morrissey ersatte Clennon och höll på att föra upp VPS i ledning direkt på den efterföljande hörnan, men hans nick rensades undan på mållinjen. Morrissey var pigg och VPS anfallsspel såg bättre ut efter att han gjort entré. Det var mera fart och mera djupledslöpningar.

Musa hade en målchans under hela första halvlek och den kom i den 34:e minuten då man fick en sidofrispark. Kommunikationen mellan VPS försvar och målvakten Samu Volotinen var obefintlig och bollen blev levande i straffområdet. Till slut gick den även in men linjedomaren vinkade till VPS räddning för offside.

VPS bästa målchans kom på tilläggstid då ytterbacken Markus Jürgenson tog en bra djupledslöpning och störtade fram mot mål. Hans passning till Morrissey var bra men jamaicanen fick bara tåspetsen på bollen och det räckte inte till.

Andra halvlek
I andra halvlek satte VPS in en högre växel och trummade på. Lägen fick man gång på gång men varje gång var den sista passningen för dålig eller avslutet för svagt.

Jürgenson var VPS bästa spelare i matchen och spelade fram till flertalet målchanser, det bästa i andra halvlek var då yttern Joonas Vahtera fick nicka fritt i straffområdet. Bollen hamnade ändå i händerna på gästernas inbytte målvakt Eetu Lindfors.

Då 65 minuter var spelade nickade i sin tur mittbacken Mikko Viitikko tätt förbi den bortre stolpen på en hörna.

Musa chockade alla med att ta ledningen i den 70:e minuten. VPS försvar yrade och bollen hamnade i foten på gästernas anfallare, Sami Rantala sköt hårt och lågt och bollen slank in via Volotinen.

VPS skapade en hel del chanser för kvittering, bland annat två frisparkar av yttern Juho Hakola som byttes in i den 67:e minuten. VPS sumpade chanser de sista 20 minuterna på löpande band medan Musa nickade in en frispark i slutet, men även denna gång var det offside.

Förlusten var VPS första för säsongen.