Presidenten twittrade på söndagskvällen, finsk tid:

– Mitt uttalande om vad som händer i Sverige syftade på ett inslag som sändes i Fox News, som handlade om invandrare och Sverige.

Vad menade presidenten?

Sveriges regering hade krävt svar från USA om vad presidenten menade i sitt tal på ett massmöte då han sade "Se vad som hände i går kväll i Sverige".

– Titta vad som hände i går kväll i Sverige. Sverige? Vem hade kunnat tro det? De tog in en massa människor, och fick fler problem än de trodde var möjligt, sade presidenten från scenen i Florida.

Han fortsatte därefter:

– Titta på vad som händer i Bryssel. Titta på vad som händer över hela världen. Titta på Nice. Titta på Paris.

Ambassaden i Washington DC tog under söndagen kontakt med USA:s utrikesdepartement för att få klarhet i vad han menade.

Efter presidentens förklaring på Twitter anser Sveriges ambassad att frågan till USA:s utrikesdepartement nu är besvarad.

– Att Vita huset väljer att gå ut och svarar brett betraktar vi som ett svar även till oss, skriver ambassaden i en kommentar till Dagens Nyheter.

"Allmänna ordalag"

Strax innan Donald Trumps tweet tonade samtidigt Vita husets biträdande pressekreterare Sarah Sanders ner presidentens uppmärksammade uttalande.

– Han talade om ökande brottslighet och händelser i närtid i allmänna ordalag och syftade inte på en specifik händelse, säger hon till journalister i Vita huset, enligt Reuters.

Det har tidigare spekulerats om att Trump syftade just på en intervju i Fox News på fredagskvällen med en filmare som gjort en dokumentär om invandringens påstådda negativa effekter i Sverige.