Samarbetsförhandlingarna har också avslutats för de 60 affärers del som Konkurrens- och konsumentverket förutsätter att ska säljas. Försäljningsförhandlingarna pågår och en del affärer kommer sannolikt att säljas till Keskos konkurrenter.

Det är meningen att de uppsagda anställda erbjuds jobb på andra K-market-affärer eller i någon annan del av Keskos verksamhet, uppger Kesko i ett pressmeddelande.

Över 320 Siwa- och Valintatalo-affärer har redan gjorts om till K-market-affärer och omläggnigen fortsätter under vårens lopp. Totalt ska 400 Siwa-butiker bli K-market-affärer.

Keskos vice vd Jorma Rauhala säger att Kesko har som mål att upprätthålla ett så täckande närbutiksnätverk som möjligt.

– Vi håller som bäst på att bygga upp det överlägset mest täckande närbutiksnätverket i Finland, med nästan 1 000 närbutiker och nästan 8 500 anställda. Dessvärre finns det affärer i nätverket vi köpte av Suomen Lähikauppa som vi inte kan fortsätta driva på ett lönsamt sätt, säger Rauhala.

Affärerna som kommer att läggas ner ligger till exempel på små orter där det inte finns tillräckligt med kunder. Andra butiker skulle ha varit för kostsamma att bygga om.