Maiken Caspersen Falla vann damernas sprintfinal klart före två amerikanskor, Jessica Diggins och Kikkan Randall.

Mari Laukkanen tog sig till semifinal och blev bästa finländska åkare. Sveriges starkaste kort Stina Nilsson gick omkull i sin semifinal och tog sig inte vidare.

Johannes Kläbo var bäst av de tre norrmännen i herrfinalen och vann brons. Italienaren Federico Pellegrino tog hem loppet och vann guld efter en spurtstrid mot ryska favoriten Sergej Ustiugov på upploppet.

– Jag vill tacka teamet. De jobbade utmärkt och jag hade nog de snabbaste skidorna i finalen, sade Pellegrino i den officiella segerintervjun kort efter loppet.

Efter att också ha tackat sin skidsponsor kände han också stolthet över att vara italienare.
– Vi är inte som Sverige, Norge, Ryssland, Finland och kanske några till, vi har inte lika stor budget. Men vi är starka, sade Pellegrino.

Ristomatti Hakola tog sig till final, men lyckades inte hänga med i tätens tempo hela vägen. Han slutade sexa, drygt tolv sekunder efter segraren.

Hakola har haft svårt att ta sig ens till semifinal då sprint stått på världscupprogrammet tidigare under säsongen. Han har dessutom ofta gått omkull.

– Min grundnivå räcker till semifinal när jag hålls på benen, sade en nöjd Hakola till Yle och tackade hemmapubliken för stödet som bar honom till final.

– Det blir nog fint att kolla på Youtube som gamling, då man ser vilka tuffa namn som åkte bredvid en.
Båda sprintloppen avgjordes i fri stil.