Det blev ett nytt guld till ryska suveränen Sergej Ustiugov när han tillsammans med Nikita Krjukov var först över mållinjen i herrarnas lagsprint. Men det var händelsen sekunderna dessförinnan som fick publiken att dra efter andan av dramatik.

Norge såg ut att gå mot guldet, med Emil Iversen på sista sträckan efter att Johannes Høsflot Klæbo hade gjort ett jättejobb. Men nedför sista backen och in på upploppet gled finländaren Iivo Niskanen ikapp. Iversen reagerade med att kliva ut precis framför finländaren vilket gjorde att båda föll.

Både Ryssland och Italien hann förbi och knep de ädlaste medaljerna. Niskanen fick trösta sig med bronspengen, men så mycket glädje var det inte i det finländska lägret som tyckte att Iversen grusat deras guldplaner.

Men kanske var Iversen själv ännu mer besviken.

– Jag vet att alla mina bästa kompisar står i svängen, det kan inte blir värre än det jag fick uppleva, men det är klart att livet går vidare, sade norrmannen när han uppgiven stannade till för att svara på medias frågor.

Iversen berättade också att han inte tycker att han har något på VM att göra längre.

– När man inte presterar när det gäller som mest så mår man inte bra. Jag var en av de bästa åkarna i dag, men misslyckades när det gällde som mest, det hade inte hänt Petter Northug.