Pedersöre. Kommunstyrelsen i Pedersöre beslöt i måndags arrendera markområdet på cirka 8 300 kvadratmeter till aktiebolaget Pedersöre activity center. Bolagets målsättning är att bygga en bollhall som rymmer en fullstor fotbollsplan på grusplanen.Arrendetiden sträcker sig över 30 år.

Per-Erik Finne (SFP) föreslog under styrelsemötet att arrendefrågan skulle återremitteras. Roger Eriksson kontrade med att föreslå fortsatt behandling. Erikssons förslag vann 7–4 i omröstningen. SFP:arna Finne och Helena Berger samt KD:s David Pettersson och Ralf Lindfors ville se en återremittering.

Samtidigt godkände kommunstyrelsen att ishallsbolaget Pedersöre ishall ab får arrendera ett tilläggsområde på cirka 800 kvadratmeter för att säkra sin verksamhet. Den slutliga arealen avgörs efter att kommunen slutit arrendeavtal med Pedersöre activity center ab.

Ytan finns mellan ishallen och den grusplan som den nya bollhallen ska byggas på.

Kommundirektören Stefan Svenfors konstaterar att arrendebeslutet är ett litet steg framåt för bollhallsbolaget att förverkliga sin bollhall.

– De måste ju ha en plats att lägga ner sin hall på om de söker bygglov, säger Svenfors.

Om hallbygget blir av måste kommunen anlägga en ny kastplan och ett uppvärmningsspår samt flytta frisbeegolfbanan på området. Det beräknas kosta cirka 93 000 euro och kräver tilläggsanslag av kommunfullmäktige.

Kommunen har reserverat anslag för aktieköp i hallbolaget i årets budget.